Ogłoszenia Szczecin, Ogłoszenia Praca Szczecin

ogłoszenia szczecin

Ogłoszenia Szczecin

Młoda Kobieta Szuka Mężczyzny
Szukam mężczyzny do przelotnego związku opartego na wzajemnym zaspokajaniu swoic...
Szczegóły ogłoszenia
Pani Szuka Pana - Ogłoszenie Prywatne
Chętnie spotkam się z panem na wspaniały niezobowiązujący seex. Mieszkam sama, w...
Szczegóły ogłoszenia
Spotkanie Bez Zobowiązań
Zadbana 25 latka pozna dyskretnego pana do intymnych spotkań. Wiek dla mnie nie ...
Szczegóły ogłoszenia
Poznam Fajnego Faceta
Szukam kogoś do niezobowiązującej znajomości przepełnionej szalonymi rzeczami i ...
Szczegóły ogłoszenia
Luźne Spotkanie Bez Zobowiązań
Szukam dyskretnego i niezależnego mężczyzny do intymnych spotkań. Nie zależy mi ...
Szczegóły ogłoszenia
Pani Szuka Pana - Ogłoszenie Prywatne
Chętnie spotkam się z panem na wspaniały niezobowiązujący seex. Mieszkam sama, w...
Szczegóły ogłoszenia
Dyskretna Marysia - Bez Sponsoringu
Jestem uległą suczką i nie wstydzę się o tym mówić, kręcą mnie ostre zabawy. Ocz...
Szczegóły ogłoszenia
Poznam Pana na spotkania
Jestem otwartą i energiczną kobietą, która szuka mężczyzny do luźnej relacji :) ...
Szczegóły ogłoszenia
Szalona i Namiętna Szuka Faceta
Cześć! Od pewnego czasu poszukuję faceta do niezobowiązujących spotkań. Zależy m...
Szczegóły ogłoszenia

Imprezy w Szczecinie

maj, 2024
PnWtŚrCzPtSbNd
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Dodaj impreze do kalendarza

Jeżeli wiesz o ciekawej imprezie lub wydarzeniu, dodaj ją do naszego Kalendarza Wydarzeń. DODAJ WYDARZENIE

Przyjaciele

siegnij po pomoc

Linki

Przewóz Zwłok
Przewóz zwłok z zagranicy

Transport urny z prochami za Granicy
Transport Urny z prochami

Transport zwłok do polski
Profesjonalnie i szacunkiem przeprowadzimy transport zwłok  do Polski.


PRZEPISY KULINARNE » DANIA » Zapiekanki

Witamy w naszym dziale Przepisy Kulinarne które dedykujemy zarówno tym, którzy uwielbiają pitrasić i żadne danie nie jest dla nich problemem, ale również dla tych którzy dopiero zaczynają eksperymentować w tej dziedzinie.

 

Serwis ten poświęcamy każdemu, kto lubi gotować, bądź chce się tej sztuki nauczyć. Niektóre przepisy są proste i nieskomplikowne, inne zaś przeznaczone na niezwykłe uroczyste okazje. Jeżeli jesteś początkującym kucharzem a chcesz zabłysnąć przed gośćmi niezwykłymi potrawami , na naszych stronach znajdziesz również coś dla siebie. Gotowanie zawsze było i będzie niezwykle tajemniczą a zarazem nieocenioną dziedziną w życiu każdego człowieka.

Mamy nadzieję, że nasz serwis okaże się pomocnym niezbędnikiem kuchennym na każdą okazję. Życzymy powodzenia w nauce oraz poszerzaniu swoich umiejętnośći kulinarnych. I nie zapominajcie, że gotowanie nie jest jakąś sztywną zasadą. Trochę poczucia humoru - nawet jeśli coś się nie uda. Następnym razem będzie lepiej.

 

 

 

                                                                        Zapraszamy i życzymy Smacznego !

 

 

Dodaj swój przepis !!!

Tarta ze szpinakiem i boczkiem

Ciasto:
- 220 g mąki pełnoziarnistej
- 100 g miękkiego masła
- płaska łyżeczka soli
- 4-6 łyżek zimnej wody
- 1 jajko
Farsz:
- 350 g szpinaku
- 150 g Boczku z komina ZM Pekpol
- 200 ml śmietany 18%
- 2 ząbki czosnku
- 2 duże jajka
- 30-50 g startego parmezanu
- sól i szczypta cukru
Ciasto: wszystkie składniki zagnieść na jednolitą masę, ciasto zawinąć w folię i odstawić na godzinę do lodówki. Ciasto następnie rozprowadzić i wyłożyć do formy, lekko podnieść brzegi i nakłuć powierzchnię widelcem. Nagrzać piekarnik.
Farsz: Boczek pokroić w plastry i podsmażyć na patelni z odrobiną oleju. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę oraz rozmrożony szpinak. Poddusić na wolnym ogniu mieszając. Całość zalać śmietanką i dusić chwilę na wolnym ogniu. Dodać parmezan i gotować przez 3 minuty. Doprawić solą, szczyptą cukru i pieprzem do smaku. Odstawić do przestygnięcia. W oddzielnym naczyniu roztrzepać jajka i dodać do przestudzonego farszu chwilę przed wylaniem na spód z ciasta. Tartę piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni Celsjusza przez 10 minut, następnie przez około 20 minut w temperaturze 170 stopni Celsjusza.
Wskazówka: Dla uwydatnienia smaku farszu można dodać cebulę bądź pieczarki, a całość po wierzchu obsypać dodatkową porcją sera.



Dodano: 25-04-2014
Odsłon: 2428
Obecna ocena: 4.5, głosów: 2
Oceń zasób:

Dodaj komentarz

Usługi Pogrzebowe Szczecin